Pages

PEJABAT UMNO BAHAGIAN SELAYANG
NO.13,LOT 19344,Jalan Kundang Kuang,48050 Rawang,
Selangor Darul Ehsan
Tel:03-6038 8096 Fax:03-6038 8097

Wednesday, April 6, 2011

Isu Moral, Masalah Anak Syarikat, Jawatan Anwar Perlu Digantung

SHAH ALAM 6 April – Walaupun hanya dibayar RM1 namun kerajaan Parti Keadilan Rakyat (PKR) Selangor digesa untuk menggantung tugas Datuk Seri Anwar Ibrahim sebagai Penasihat Ekonomi negeri.

Ini berikutan Penasihat Ekonomi Selangor itu kini berdepan siasatan berhubung penerbitan sebuah video seks yang dikaitkan dengannya.

Ketua Penerangan UMNO Selangor, Abdul Shukor Idrus berkata penggantungan tugas sementara ini penting bagi menyelamatkan ekonomi negeri yang kini turut berdepan dengan pelbagai masalah yang melibatkan kerugian banyak anak syarikat kerajaan negeri.

Tegas beliau lagi Anwar juga dilihat begitu tertekan berikutan pelaku yang terlibat dalam video seks tersebut dikatakan mirip dirinya dan fokusnya kepada tugas mungkin terganggu.

Beliau berkata, penggantungan itu juga dapat menjaga imej kerajaan negeri daripada tercemar kerana Anwar sebelum ini menghadapi pelbagai tuduhan berkaitan moral.


“Mustahil Anwar boleh melaksanakan tugasnya dengan baik ketika beliau sedang menghadapi pelbagai tuduhan kesalahan moral termasuk tuduhan meliwat yang kini sedang dibicarakan di mahkamah.

“Untuk itu, kami menggesa supaya kerajaan negeri menggantung tugasnya supaya beliau (Anwar) boleh memberi tumpuan untuk membuktikan yang dirinya tidak bersalah terhadap segala tuduhan yang dihadapinya,” katanya di sini hari ini.

Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas mengenai penyebaran sebahagian daripada video aksi seks didakwa melibatkan pemimpin kanan pembangkang yang dimuat naik ke laman YouTube semalam.

Ia didakwa merupakan video sama yang dipertontonkan kepada sekumpulan pengamal media di hotel Seri Carcosa, Kuala Lumpur pada 21 Mac lalu.

Selain itu, tambah Abdul Shukor, Anwar juga dilihat gagal untuk melaksanakan tugasnya dengan baik sejak beliau dilantik memegang jawatan tersebut.

“Ini dapat dibuktikan lagi apabila ada laporan yang mendakwa anak syarikat kerajaan negeri berbelanja dengan boros tanpa memikirkan kepentingannya kepada rakyat,” tegasnya yang juga merupakan Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Kuang.

No comments:

Post a Comment